Hoogwaardig en veelzijdig

Verkoper binnendienst Duitsland

Over Vconsyst Outdoor

Vconsyst Outdoor is een nieuwe divisie die na de overname van Jan Kuipers Nunspeet door de Vconsyst Groep is ontstaan. Met deze nieuwe divisie en gesteund door een sterke organisatie is het ons doel de komende jaren uit te groeien tot de leidende speler en beeldbepaler op het gebied van fiets parkeren, straatmeubilair en overkappingen in de publieke ruimte. Innovatie en het implementeren van “slimme” oplossingen zullen hierin een belangrijke rol vervullen.

Binnen de organisatie heerst een informele en ondernemende “no-nonsense” cultuur. De lijnen zijn kort en met ons dynamische team zetten wij samen de schouders eronder om de nieuwe VConsyst Outdoor divisie succesvol neer te zetten, zowel op het gebied van toonaangevende ontwikkelingen als op het gebied van commerciële groei. 

Wat ga je doen?

Als verkoper binnendienst Duitsland ben je de spil van de sales afdeling en vorm je daarmee de schakel tussen klanten en de commerciële organisatie van Vconsyst Outdoor. Voor gerenommeerde Duitse klanten vorm je het eerste aanspreekpunt en inventariseer je klantwensen om vervolgens de projectplanning en (commerciële) opvolging te coördineren. De afdeling heeft succes en dat moet verder geprofessionaliseerd worden. De afdeling staat voor een mooie uitdaging waar jij onderdeel vanuit gaat maken. De verkoop ontstaat vooral uit de goede naam en een goede opvolging vanuit de binnendienst. Het opvolgen van verkoopkansen vanuit de buitendienst is één van de onderdelen waar jij vanuit de binnendienst input op mag leveren. Verder ben je op dagelijkse basis bezig met het maken van offertes, waarbij je nauw samenwerkt met de calculatie en technische afdeling. Je stelt sales analyses op en houdt ons CRM systeem up to date.

Wie zoeken we?

In deze functie ben logischer wijs nauw verbonden met Duitsland. Je bent een relatiebouwer, die tot zijn / haar recht komt in het Duitse klantcontact. Dit vindt voornamelijk plaats via email en telefoon, maar wel binnen verschillende organisatielagen (werkvoorbereiding, inkoop, hoger management, directieniveau) aan de klantzijde. Je bent een ster in het enthousiasmeren van mensen, zowel intern als extern. Daarnaast ben je projectmatig sterk onderlegd en goed in staat prioriteiten en planningen te bepalen. Accuraat, efficiënt en analytisch werken is hierbij essentieel. Je bent flexibel, stressbestendig en bereid om net dat beetje extra te geven.
Tot slot willen wij je graag vragen ons op positieve wijze uit te dagen en te helpen groeien, en wij kijken uit naar een sterke bijdrage aan het optimaliseren van onze interne sales organisatie.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met HBO werk- en denkniveau samen met ruime ervaring in een commerciële binnendienstfunctie. Je hebt een goede zakelijke beheersing (woord en geschrift) van de Duits taal. Technische achtergrond is een pre en je woont maximaal 45 minuten reisafstand van Nunspeet.

Wat bieden we?

We bieden je een veelzijdige functie tegen een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een innovatieve organisatie, waarbij vooruitstrevendheid in producten en diensten voorop staat en er veel ruimte is voor ontwikkeling en persoonlijke groei. En bovenal, een leuke uitdagende functie waar je een cruciale bijdrage gaat leveren aan de nieuwe commerciële divisie VConsyst Outdoor.

Benieuwd naar je reactie

Ben je geïnteresseerd en herken je jezelf in dit profiel? Dan nodigen wij je van harte uit je CV en een korte motivatie te sturen naar . Voor meer informatie kun je bellen met Karsten Bos 038-4229231 of 06-10787010.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.