Hoogwaardig en veelzijdig

Bruggen Zoetermeer

Elf bruggen in Gemeente Zoetermeer

Jan Kuipers Nunspeet heeft in samenwerking met ontwerppartner ipv Delft en funderingsaannemer Gebroeders de Koning uit Papendrecht 11 bruggen gerealiseerd voor opdrachtgever Gemeente Zoetermeer.

Technische informatie

De fundatie aannemer heeft vooraf met beton gevulde buispalen aangebracht. Daarop heeft Jan Kuipers voor 9 bruggen de complete stalen bovenbouw geleverd en in het werk aangebracht, inclusief de glasvezelversterkte kunststof dekken. Een van deze bruggen was een zgn. Y-brug, genoemd naar zijn vorm, deze telt drie poten en is veel groter dan de andere bruggen en is uit delen samengesteld.De 9 bruggen zijn voorzien van duurzame glasvezel versterkte kunststof dekken (GVK). Dit gaat naar verwachting 80 jaar mee, een veel sterker en duurzamer materiaal dan hout en lichter dan staal. De slijtlaag is in epoxy ingestrooid. De brugdekken zijn in twee kleuren uitgevoerd, voor het voetgangersgedeelte antraciet grijs en voor het fietsersgedeelte bruin-rood.

Naast deze 9 bruggen zijn er 2 betonnen verkeersbruggen geleverd waarvoor Jan Kuipers Nunspeet alleen de stalen leuningen heeft geleverd en gemonteerd.

Aanvullende informatie

straatmeubilairlogo