Hoogwaardig en veelzijdig

Wachtruimtes Brussel

Acht glazen wachtruimtes onder een bestaande perronoverkapping

In opdracht van de Belgische Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft Jan Kuipers Nunspeet, bij het bus/treinstation Brussel-Zuid, acht glazen wachtruimen gerealiseerd onder een bestaande perronoverkapping.

Technische informatie

Projectomschrijving

De wachtruimtes zijn per 2 in lengterichting gekoppeld. Geplaatst onder de bestaande overkapping en kunnen ieder zo'n tien tot vijftien personen herbergen. Vanwege de sociale veiligheid worden de ruimtes zo transparant mogelijk uitgevoerd en voorzien van een gebogen aluminium dak. Per ruimte 1 open ingang. De afmeting per wachtruimte bedraagt: 8400 x 2000 x 2600 mm. (LxBxH).

Constructie

De stalen draagconstructie van gezette U-profielen en kokerprofielen tegen de aanwezige kolommen van de bestaande overkapping; de stijlen naast de open ingangen verankerd op de aanwezige bestrating/verharding. Tegen het stalen frame aluminium wandframes van Alcoa AA100-Q vliesgevelprofielen. Het dak bestaat uit gezette stalen randen bevestigd op de bovenregels van de wandframes; gebogen aluminium spantjes tussen de gezette randen, h.o.h. afstanden als de wandstijlen, gezette en afgeronde stalen panelen, tegen de eindspantjes boven de kopwanden.

Beglazing

In de wanden heldere hardglazen panelen, dik 8 mm, 2-zijdig voorzien van veiligheidsfolie, dik 0,1 mm.
Op de daken koud gebogen helder polycarbonaat, dik 6 mm. De beglazing d.m.v. aluminium klemprofielen, voorzien van e.p.d.m. afdichtingsprofielen en voorzien van klik-afdekprofielen, bevestigd tegen de frames.

Accessoires

Per wachtruimte 1 enkelzijdige tweezitsbank model Oase, zonder rugleuning. De banken opgebouwd uit stalen onderstellen van buisprofiel voorzien van voetplaten en bevestigd op de bestrating en een geperforeerde aluminium zitting, dik 3 mm.
In opdracht van busmaatschappij De Lijn Vlaams Brabant zijn 8 st. informatiekasten geplaatst voor reizigersinformatie. Kasten gemonteerd tussen de stijlen ven de wandframes.

Conservering

Stalen onderdelen: drielaags verfsysteem (totaal 250 mu) in RAL7012.
Aluminium onderdelen: blank geanodiseerd.
Banken: staal thermisch verzinkt en gemoffeld in RAL7012.
Aluminium zitting gemoffeld in RAL7012