Hoogwaardig en veelzijdig

Abri Maarsen

Arbri op het busperron van station Maarssen

De abri op het busperron van station Maarssen is afgeleid van de NS-overkapping, zoals Jan Kuipers Nunspeet die levert in het kader van het programma “Ruimte voor de Fiets”.

Technische informatie

Beschrijving project

Het leveren en monteren van een modulair opgebouwde constructie in 11 vakken met een totale lengte van ca. 34,10 m op een busperron.De constructie bestaat uit kolommen met uithouders en is verder geheel opgebouwd uit standaard onderdelen in standaard kleur RAL 9005 (zwart) en RAL 7022 (grijswit). Het geheel is geplaatst op een fundering van standaard betonsokkels. De vrije hoogte onder de goot is 2,25 m en de dakrandhoogte 2,72 m.

Beglazing

De dakbeglazing is uitgevoerd in 10 mm dik helder hardglas. De naden tussen de glaspanelen zijn voorzien van rubberprofielen. De wandbeglazing is geplaatst tussen de kolommen. Totaal zijn 4 windschermen geplaatst met afmetingen van 2,85 x 2,10 m. De schermen zijn opgebouwd uit 2 stalen regels van kokerprofiel tussen de kolommen en panelen van helder hardglas, dik 10 mm. De panelen zijn gemonteerd in lichtmetalen glasklemmen.

Verlichting

In de dakranden is een lichtlijn met TL-armaturen geïntegreerd. De verlichting is gelijkgeschakeld met de openbare stadsverlichting. De electrische voeding wordt omhoog gevoerd in één van de dragende kolommen welke is voorzien van een electraluikje.

Hemelwaterafvoer

Via de lijngoot wordt het hemelwater afgevoerd door de kolommen, welke onder maaiveld niveau is aangesloten op een afvoerstelsel. In de lijngoten zijn bladvangers opgenomen om verstopping te voorkomen.

Materialen en conservering

De stalen kolommen en trekstangen zijn hoogwaardig verduurzaamd door middel van delta verzinken en een twee-laagse graffitibestendinge poedercoating. De goten worden samengesteld uit een centrale goot van 3 mm sendszimir verzinkt plaatstaal en zijn voorzien van graffitibestendige poedercoating. De buitenzijden van 1,5 mm plaatstaal, voorzien van kataforeseprimer en graffitibestendige poedercoating. De aluminium onderdelen worden voorzien van één laag graffitibestendige poedercoating.

Varianten

De overkapping kan standaard in enkelzijdige of dubbelzijdige uitvoering worden geleverd. Er bestaan mogelijkheden voor klantspecifieke varianten op de beschreven basisconstructie.

Meer informatie over de NS-fietsoverkappingen vindt u op deze site onder de tab Projecten Straatmeubilair.