Paviljoen Bilthoven

Gepubliceerd op 14 november 2019
Paviljoen Bilthoven

In opdracht van bouwbedrijf Cordeel, mogen wij de staalconstructie en houten dakbetimmering produceren, leveren en monteren bij Paviljoen Vinkenplein in Bilthoven. Het paviljoen maakt onderdeel uit van de scope van Cordeel voor een groot nieuw appartementencomplex en commerciële ruimte, wat voor een groot deel al is gerealiseerd.

De constructie van het paviljoen bestaat uit een staalconstructie met een houten dakopbouw, waar een groen gepatineerd koperen dak door derden aangebracht wordt. Deze staalconstructie wordt gevormd door spanten die radiaal lopen en op het dak afsteunen aan een ronde stalen ligger. Deze schuingebogen spantbenen worden van aan elkaar gelaste losse platen gemaakt. De binnenzijde van de staalconstructie wordt gestraald en krijgt een 2-laagse poedercoating in de kleur zwartgroen metallic. De buitenzijde van de staalconstructie wordt thermisch verzinkt en ook 2-laags gepoedercoat in dezelfde kleur.

Het staal- en houtwerk wordt in onze fabriek in Nunspeet voorbereid, waarbij de staalconstructie eerst als proef opgebouwd wordt voordat het naar de plek van bestemming gaat. De oplevering van dit project staat gepland in maart 2020.

Terug naar het overzicht