Ruimte voor de Fiets langs Hanzelijn

Gepubliceerd op 25 september 2012
Ruimte voor de Fiets langs Hanzelijn

In opdracht van Hegeman Beton- en Industriebouw BV te Nijverdal gaat Jan Kuipers Nunspeet dit najaar op verschillende locaties langs de Hanzelijn fietsparkeervoorzieningen voor het programma Ruimte voor de Fiets realiseren. Bij de stations Dronten en Kampen worden dan de bekende vleugelvormige fietsoverkappingen met daaronder de zwarte fietsenrekken en grijze fietskluizen geplaatst. Hiermee wordt ook op deze stations een fraaie en praktische oplossing voor het fietsparkeren gerealiseerd.

Het programma Ruimte voor de Fiets werd in 1999 door ProRail opgestart met als doel de fietsparkeervoorzieningen van alle stations in Nederland te moderniseren. Het project is zo succesvol dat Jan Kuipers Nunspeet onlangs in Apeldoorn de 300.000ste stallingsplaats binnen het programma heeft mogen installeren.

Verder leverde Jan Kuipers Nunspeet recentelijk de nieuwe fietsparkeerplaatsen langs de Merwede-Lingelijn, in Leeuwarden-Cammingaburen, Harlingen Centrum, Pijnacker-Nootdorp, Almelo, Winschoten, Appingedam en Grou-Jirnsum.

En het einde is nog niet in zicht. Naast de voorzieningen langs de Hanzelijn zullen we in de nabije toekomst onder andere de stations Rosmalen, Hillegom, Wierden, Scheemda, Winterswijk, Enschede-Drienerlo, Martenshoek, Sneek-Noord, locatie 2, Akkrum, Hurdagaryp, Apeldoorn de Maten, Brummen, Oisterwijk, Tiel voorzijde, 't Harde en Grijpskerk worden voorzien van overkappingen, fietsenrekken en fietskluizen. Tevens wordt in opdracht van Strukton de stalling op station Hoorn-Kersenboogerd aangepast en voorzien van etagerekken V7.

Terug naar het overzicht