Nieuwbouw rijwielstalling stationsplein Apeldoorn

Gepubliceerd op 10 januari 2012
Nieuwbouw rijwielstalling stationsplein Apeldoorn

Jan Kuipers Nunspeet is momenteel volop bezig met de nieuwbouw van de rijwielstalling te Apeldoorn. De rijwielstalling gaat plaats bieden aan 1.900 fietsplaatsen: 1.000 overdekte en 900 onoverdekte fietsplaatsen. De stalling is 80 meter lang en 13 meter breed en zal worden voorzien van twee lagen. De eerste laag half verdiept in de grond en een tweede laag op de verdieping. De verdiepingsvloer zal via twee grote trappen toegankelijk zijn voor reizigers. Het bijzondere aan de rijwielstalling is dat deze half verdiept weg loopt onder het maaiveld. De staalconstructie staat niet waterpas maar onder een hoek, wat dan ook een bijzonder gezicht geeft. De staalconstructie is volledig geplaatst op de in het werk gestorte betonwanden en poeren.
De verdiepingsvloer bestaat uit breedplaatvloeren van 5 cm afgestort met 15 cm beton. De rijwielstalling wordt aan de buitenzijde grotendeels voorzien van gaaswanden. Het gaas is op rollen aangeleverd en wordt geheel in het werk op maat gemaakt en aangebracht. Wij zijn op dit moment dan ook volop bezig met de montage van de gaaswanden en de daarbij behorende constructie om het geheel te kunnen bevestigen.

Jan Kuipers heeft ook voor de inrichting van de stalling opdracht gekregen voor het leveren van het nieuwe etagerek model V7. Inmiddels is de montage van de rekken op het werk gestart.
De bouw van de etagerekken zal uitgevoerd gaan worden in twee fasen.

De rijwielstalling zal medio januari grotendeels opgeleverd worden en opengesteld worden voor het publiek.

DSC03560
Terug naar het overzicht