Etagerekken Optima in Londen

Gepubliceerd op 25 juli 2012
Etagerekken Optima in Londen

In veel landen wordt het dubbellaags fietsparkeren vooral ingezet op treinstations, bij universiteiten en andere locaties met op zichzelf weinig toeristische waarde. Maar in Londen heeft Jan Kuipers Nunspeet inmiddels op verschillende in het oog springende locaties het Optima etagerek mogen plaatsen, o.a. bij de architectonisch opvallende ‘Gherkin’ (of Swiss Re Tower), de Willis Tower en bij de London Bridge.

Bijzonder is ook de locatie van de fietsenstallingen waar binnenkort ongetwijfeld het meest gebruik van gemaakt gaat worden, namelijk rondom het Olympic Parc. Ook hier wordt het Optima etagerek ingezet om het maximale aantal fietsplaatsen te realiseren op de beschikbare oppervlakte.

Het bouwen van fietsenstallingen in de omgeving van het Olympic Parc is onderdeel van het Active Travel Program. Dit programma stelt zicht ten doel het wandelen en fietsen voor, tijdens en na de Spelen actief te stimuleren. Niet alleen om de druk op het wegennet en het openbaar vervoer tijdens de evenementen te beperken, maar ook om een actieve, gezonde levensstijl te promoten. Om e.e.a. te faciliteren is ruim geïnvesteerd in het verbeteren en aanleggen van 75 km. fiets- en wandelpaden en het bouwen van verschillende tijdelijke en vaste fietsenstallingen.

Terug naar het overzicht