Diamanten Optima in Apeldoorn

Gepubliceerd op 19 juli 2012
Diamanten Optima in Apeldoorn

Vrijdag 29 juni hebben regiodirecteur Jan Mulder van ProRail en wethouder Olaf Prinsen van de gemeente Apeldoorn de nieuwe fietsenstalling bij het station in Apeldoorn feestelijk geopend.

De stalling biedt ruimte aan 1.900 fietsen en bestaat uit 2 verdiepingen waardoor er voldoende ruimte is om alle fietsen dicht bij het station te stallen.

In het ontwerp is gekozen voor een verzonken begane grond en een split level verdiepingsvloer, wat de stalling een lichte en ruimtelijke uitstraling geeft. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van gazen wanden aan de buitenzijde van de rijwielstalling. Daarnaast is voor gazen wanden gekozen om een veilig gevoel te creëren en de fietsen gedeeltelijk aan het straatbeeld te onttrekken
.
De centrale, brede trap zorgt voor comfortabele opgang naar de bovenverdieping voor reizigers met een fiets aan de hand.

De nieuwe rijwielstalling in Apeldoorn is onderdeel van het programma Ruimte voor de Fiets dat loopt sinds 1999. Binnen dit programma worden fietsenstallingen bij stations vernieuwd en/of uitgebreid. In 2010 werd door Jan Kuipers Nunspeet de 200.000ste 'gouden' fietsplaats gerealiseerd in Hardenberg. Door het grote succes van Ruimte voor de Fiets kon in Apeldoorn nu al de 300.000ste fietsenplaats onthuld worden. Jan Kuipers Nunspeet stelde speciaal voor deze bijzondere mijlpaal een blauwe diamantkleurige fietsplaats ter beschikking.

IMG_3771web
IMG_3736web
Terug naar het overzicht