Comfortabele zitobjecten voor 85 grote NS stations

Gepubliceerd op 21 mei 2014
Comfortabele zitobjecten voor 85 grote NS stations

ProRail gaat de komende jaren het zitmeubilair op alle grote stations in de categorieën "kathedraal" en "mega" en op decentrale lijnen vervangen. In totaal zullen circa 85 stations worden voorzien van comfortabele zitobjecten die conform de Visie op Stationsouttilage zijn ontwikkeld. De Visie op Stationsouttilage is een gezamenlijke visie van NS Poort, Prorail en Bureau Spoorbouwmeester waarbij de reiziger centraal staat en het verblijf op de stations als comfortabeler wordt ervaren. De visie is samengesteld door ontwerpbureau Blom&Mooors.

Jan Kuipers Nunspeet heeft een raamovereenkomst met ProRail afgesloten voor de levering van Comfortabele Zitobjecten Stationsoutillage tot en met 2020. Het contract is op 21-05-2014 getekend door M. Wienbelt van ProRail en M. van Brederode namens Jan Kuipers Nunspeet.

Om het wachten te veraangenamen zijn comfortabele zitobjecten ontwikkeld met houten rug- en zitting modules. Eventueel kunnen de zitobjecten worden voorzien van smalle of brede armsteunen. De zitobjecten zijn opgebouwd uit een stalen frame waarop de houten rug- en zitting modules worden bevestigd. De vormgeving van het stalen frame maakt eenvoudig reinigen onder de zitobjecten mogelijk. De stalen frames worden thermisch verzinkt en voorzien van een tweelaags poedercoat systeem. De rug- en zitting modules worden gemaakt met FSC gecertificeerd hardhout en voorzien van een beschermende coating.

De productie van de comfortabele zitobjecten zal in eigen beheer plaatsvinden in het goed geoutilleerde bedrijf van Jan Kuipers Nunspeet.