Buitenlands succes voor Optima etagerek

Gepubliceerd op 27 september 2012
Buitenlands succes voor Optima etagerek

Dubbellaags fietsparkeren wordt ook in het buitenland steeds populairder. Het actief promoten van fietsen als alternatief voor woon-werkverkeer begint zijn vruchten af te werpen. In veel grote steden blijken de fietsverhuursystemen, zoals de Vélib in Parijs, een goede manier te zijn om fietsen van en naar het werk of station te introduceren en te stimuleren. Daarnaast worden aparte fietsstroken en fietsenstallingen gerealiseerd die het fietsen veiliger en aangenamer maken. Ook fietsen als vrijetijdsbesteding wordt in de ons omringende landen steeds populairder. Het aanleggen van aantrekkelijke fietsroutes, verbeterde verkeersveiligheid en de opkomst van de elektrische fiets zorgen ervoor dat het steeds drukker wordt op de (nieuwe) fietspaden.

Om het toenemende aantal fietsen in de steden veilig en overzichtelijk te kunnen stallen zoeken (semi-) overheden en openbaarvervoersmaatschappijen naar innovatieve oplossingen om de, vaak beperkte, ruimte in de binnensteden zo optimaal mogelijk te benutten. Hierbij worden steeds vaker etagerekken ingezet.

In Frankrijk levert Altinnova, de lokale partner van Jan Kuipers Nunspeet, fietsparkeersystemen op maat. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een modulair opgebouwde overkapping waarin Optima etagerekken worden geplaatst. De basis overkapping krijgt een klant specifieke uitstraling door het gebruik van verschillende materialen.

De Optima is inmiddels op locaties door heel Frankrijk geplaatst en is vooral populair op treinstations. Alleen al in de regio Rhône-Alpes zijn inmiddels meer dan 2.500 plaatsen Optima geïnstalleerd. En in navolging van het succes van de eerste stalling met 550 plaatsen bij station Lille Flandres worden meerdere locaties in en om Lille de komende maanden voorzien van Optima etagerekken, in totaal goed voor 844 nieuwe fietsplaatsen!

Terug naar het overzicht