Wandel- en fietsersbrug Diemen

Gepubliceerd op 27 augustus 2013
Wandel- en fietsersbrug Diemen

Het gebied achter het winkelcentrum, rond de René Cassinlaan en het Van Markenplantsoen wordt als parkachtig gebied ingericht, met veel groen, een fietsroute en drie eilandjes in een waterpartij. De brug gaat hier een integraal onderdeel van uitmaken.

Het ontwerp van de brug is gemaakt naar aanleiding van een door de gemeente geleverde visualisatie uit het beeldkwaliteitsplan. Jan Kuipers Nunspeet heeft in samenwerking met het bureau ipv Delft een voorontwerp gemaakt en heeft dit voorstel vervolgens in overleg met de gemeente en de landschapsarchitect verder uitgewerkt, gematerialiseerd en vorm gegeven.

De brug overspant de waterpartij en heeft een lengte van ca 27 m en een breedte van 3 m. Aan één kant landt de brug op het bestaand betondek met bestrating en aan de andere kant steunt deze af op een in het werk aangebrachte betonfundering. Het hekwerk bestaat uit stalen balusters die worden voorzien van een geprofileerde hardhouten handregel. Het dek wordt uitgevoerd in glasvezelversterkt kunststof. De brug wordt geleverd inclusief fundatiewerk.

Op dit moment zijn de onderdelen in onze fabriek geproduceerd en is de brug op ons terrein in delen voor geassembleerd. Op locatie in Diemen is al een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden. De eindmontage op locatie is gepland voor januari 2014.

Diemen 1 (1)
Diemen 1 (2)
Terug naar het overzicht