VRI Nijmegen in de prijzen

Gepubliceerd op 12 oktober 2017
VRI Nijmegen in de prijzen

Op de Staalbouwdag op 10 oktober 2017 werden de Benelux Trofeën voor Thermisch Verzinken 2017 (BTTV) uitgereikt. In de categorie Infra en Mobiliteit werd het ontwerp van het project VRI Portaal Nijmegen uitgeroepen als winnaar. Jan Kuipers Nunspeet heeft in dit project de in het oog springende stalen constructie en spandraden geleverd en gemonteerd.
 
Wij feliciteren ipvDelft met het winnen van de BTTV 2017. We zijn er trots op dat wij, als bouwer, betrokken waren bij dit mooie project. Meer informatie over het project VRI Portaal Nijmegen vindt u hier.

Motivatie van de jury:
'The devil is in the details. Deze ogenschijnlijke eenvoudige structuur werd omwille van het transport en het thermisch verzinken opgeknipt in kleinere delen. Die delen zijn onderling verbonden door middel van blinde boutverbindingen. Deze zijn bovendien minutieus uitgewerkt in functie van een correcte verzinking, met het oog op een lange levensduur en beperkt onderhoud. Alle technische voorzieningen voor de verkeerslichten werden mooi geïntegreerd in de profielen. Dit is een mooi staaltje van ingenieurskunst. Zowel het louter structurele concept als de uitwerking van de verschillende knopen en verbindingen worden zeer gewaardeerd'.

vri-nijmegen-03
BAM.13_112_Poort_Neerbosch_Nijmegen_ipvDelft
Terug naar het overzicht