Verplaatsen modulair personeelsverblijf station Lelylaan Amsterdam

Gepubliceerd op 8 november 2017
Verplaatsen modulair personeelsverblijf station Lelylaan Amsterdam

In opdracht van het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam hebben wij onlangs een verhuisactie van een in 2006 geleverd personeelsverblijf uitgevoerd. Het personeelsverblijf met afmetingen van ca 12x9 meter, samengesteld uit 12 units, werd door onze mensen ontmanteld en gedemonteerd op het Willem Frogerplein te station Lelylaan (locatie A) en aansluitend getransporteerd en weer opgebouwd op het terrein van GVB-garage Zuid aan de Joan Muijskesweg (locatie B)

De operatie voor wat betreft het werkelijk verplaatsen van de units is feitelijk in één dag uitgevoerd. Met telekranen en semi-diepladers, welke pendelden van locatie A naar B, zijn alle vooraf losgekoppelde units getransporteerd naar Garage Zuid en aldaar op een door ons vooraf gestorte fundatie geplaatst.

Een set verkeers, spoor- en veiligheidsmaatregelen, opgenomen in een BLVC-plan maakte deel uit van de scope van de werkzaamheden. Zo moest het fietsverkeer worden omgeleid, mochten er geen mensen of reizigers in de hijszone komen en moest de kraan aan het spoor worden geaard door ProRail. Er werd gewerkt volgens een sloopveiligheidsplan.

De klus is een mooi voorbeeld van hergebruik van materialen, hetgeen het milieu ten goede komt. Het weer geheel afbouwen van de constructie aan de J. Muijskesweg zal enkele weken in beslag nemen.

2
3 liggend
5
6
8
9
Terug naar het overzicht