Genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs (VIP)

Gepubliceerd op 19 december 2017
Genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs (VIP)

De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. Jan Kuipers Nunspeet was samen met De RuwBouw Groep en SBS Innovations (ReTwist) genomineerd.

Het juryrapport over Jan Kuipers Nunspeet
' "Wij willen de complete openbare ruimte inrichten", luidt het motto van de Nunspeetse onderneming Jan Kuipers. Dat lukt aardig, want overal zijn zitbanken, abri's of ander straatmeubilair van het bedrijf te vinden. Voor ProRail wordt gewerkt aan de inrichting van perrons. Vaak uniek vormgegeven objecten worden ontwikkeld, geproduceerd en geplaatst in opdracht van klanten in heel Europa.

Product- en procesinnovatie gaan bij dit bedrijf hand in hand. Het bekende etagerek is illustratief. Dit dubbellaags fietsparkeersysteem (Optima V10) wordt continue herontworpen om aan de eisen van de tijd te voldoen. Of om die een stapje voor te blijven. Voor de concurrentiepositie is het essentieel en een voortdurende uitdaging om goedkoper te kunnen produceren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. In vijf jaar tijd is Jan Kuipers er in geslaagd om de productiekosten van de etagerekken te halveren.

Door de vergaande automatisering van de productieprocessen, onder andere met de inzet van lasrobots, slaagt Jan Kuipers erin om voortdurend verbeterslagen te maken. Met in het achterhoofd ook het streven om de productie in Nederland te houden.'


Winnaar
Tijdens de feestelijke finaleavond op donderdag 30 november 2017 in de Veluvine in Nunspeet werd de winnaar bekend gemaakt. Jan Kuipers Nunspeet heeft de prijs helaas niet gewonnen maar feliciteert De Ruwbouw Groep met de gewonnen onderscheiding.
 
Meer informatie over deze onderscheiding en de genomineerden vindt u in het blad Stad in Bedrijf, het artikel over Jan Kuipers Nunspeet vindt u hier.

Bestand 23-11-17 12 33 41
Optima_V10-02
Terug naar het overzicht