Velo-City 2015

Gepubliceerd op 30 april 2015
Velo-City 2015

Cycling: Future maker

Van 2 t/m 5 juni 2015 werd in Nantes de 21e editie van Velo-City georganiseerd.

Velo-City is een van de belangrijkste wereldwijde platformen voor de uitwisseling van visies, kennis en vaardigheden rond de fiets als onderdeel van het dagelijks mobiliteitssysteem, zowel functioneel als recreatief.

Het programma bestond uit een breed aanbod van sprekers vanuit de hele wereld, workshops, speed dating sessies en poster presentaties. Daarnaast konden bedrijven, organisaties en regio's zich presenteren op de 'exposition' in de Grande Halle.

Jan Kuipers Nunspeet was hier natuurlijk ook aanwezig, met o.a. het dubbellaags fietsparkeersysteem Optima . Ook onze Franse partner Altinnova en onze Engelse partner Cyclehoop hadden een eigen stand. Er waren dus genoeg hoogwaardige fietsparkeersystemen te zien!

Tijdens het congres werden verder gedurende de hele week fiets-gerelateerde evenementen verzorgd in Nantes en omgeving met als hoogtepunt de Fietsparade. Tijdens de Fietsparade hebben 7.000 fietsers een tocht van 12 kilometer door de stad gemaakt!

Het thema van dit jaar, Cycling: Future Maker, sloot uitstekend aan bij de doelstellingen van Velo-City: de integratie van slimme en fietsvriendelijke stedenbouw bevorderen in alle relevante beleidssectoren zoals mobiliteitsplanning, ruimtelijke ordening, volksgezondheid, onderwijs, milieu, economie, energie en mensenrechten.

We kijken nu uit naar de Velo-City 2017 dat in Arnhem en Nijmegen georganiseerd zal worden!


DSC_0019
DSC_0023
Terug naar het overzicht