Stations voorzien van rode buisleuningen

Gepubliceerd op 12 februari 2014
Stations voorzien van rode buisleuningen

heeft ze vast wel gezien op de treinstations, de kenmerkende rode buisleuningen die de reiziger zo goed en duidelijk geleiden naar de perrons.

Jan Kuipers Nunspeet ontving van ProRail de opdracht om in het kader van de landelijke uitrol dubbele buisleuningen voor ca. 150 stations contrasterende dubbele buisleuningen te leveren en te monteren. Met dit programma verbetert ProRail de toegankelijkheid van de stations en maakt deze ook meer geschikt voor mensen met een mobiliteit- of visuele beperking. Inmiddels zijn alle stations uit deze opdracht voorzien van de bekende dubbele buisleuningen. In samenwerking met een infra aannemer hebben wij onlangs nog eens ca. 45 stations van dubbele buisleuningen op hellingbanen en trappen voorzien.

Voor de buisleuningen en hellingbanen gelden ontwerpnormen, waarin de engineers van Jan Kuipers Nunspeet goed thuis zijn. Het vervaardigen van buisleuningen is een beproefd recept geworden. De buisleuningen worden in onze eigen productiefaciliteit in Nunspeet vervaardigd.

Veilig werken is een uitgangspunt bij Jan Kuipers Nunspeet. Voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden op de perrons, hebben wij het BTR-certificaat. Het BTR vormt een addendum op het veiligheidscertificaat aannemers (VCA). Voor ProRail-werken dient de uitvoering altijd conform het normenkader veilig werken langs het spoor te geschieden.

JanKuipers-8
JanKuipers-12
Terug naar het overzicht