Station Halfweg-Zwanenburg in gebruik genomen

Gepubliceerd op 21 maart 2013
Station Halfweg-Zwanenburg in gebruik genomen

Jan Kuipers Nunspeet heeft op het nieuw gebouwde station Halfweg-Zwanenbug twee in het oog springende perronoverkappingen geplaatst. De overkappingen zijn beide circa 25 meter lang en uitgevoerd in een opvallende groene kleur. De fraai vormgegeven staalconstructie is voorzien van Alpolic systeem cassette plafonds en EPDM dakbedekking. De overkappingen zijn verder uitgerust met geïntegreerde hemelwaterafvoer, luidsprekers en 14 daklichten. De daklichten voorzien de perrons niet alleen van extra dag licht, maar zijn ook het frame voor de cirkelvormige verlichtingsarmaturen.

Om de passagiers te beschermen tegen regen en wind zijn er tussen de stalen kolommen moderne, glazen abri’s geplaatst. De abri’s zijn gemaakt van hardglazen ruiten in een roestvast stalen omranding en voorzien van stalen banken in dezelfde kleur als het stalen frame van de overkapping.

Het werk is gebouwd volgens het UAV-gc 2005 contract met ProRail. Jan Kuipers Nunspeet was verantwoordelijk voor de engineering, productie en montage.

Terug naar het overzicht