Ruim 1.000 fietsparkeerplaatsen bij station Aarau

Gepubliceerd op 17 december 2014
Ruim 1.000 fietsparkeerplaatsen bij station Aarau

Ruim 1.000 fietsparkeerplaatsen bij station Aarau

Een paar jaar geleden heeft Jan Kuipers Nunspeet de fietskelder bij het station van Aarau in Zwitserland mogen inrichten met het Optima dubbellaags fietsparkeersysteem. Sindsdien is het aantal mensen dat op de fiets naar het station komt zo gegroeid dat deze stalling te klein werd. Er is daarom aan de andere kant van het station een grote nieuwe fietsenstalling gebouwd met ruimte voor meer dan 800 fietsen.

Deze fietsenstalling is onderdeel van een nieuw gebouw met een parkeerkelder voor auto’s en 3 aparte verdiepingen voor het fietsparkeren. De fietsenstalling komt meteen uit in de stationspassage en het betaalde gedeelde van de stalling is bijna naast de perrons.

Tijdens de eerste bouwfase in maart werden 149 Jive rekken (de eerste buiten Nederland!) op het dak geplaatst en ongeveer de helft van de 679 Optima model 155/156 etagerekken in het gebouw zelf. In Juli werden de laatste Optima etagerekken in de kelder geplaatst.

Na de zomervakantie kregen we weer een aanvraag uit Aarau: in een kleine stalling naast de fietskelder wilde de gemeente de enkellaags fietsenrekjes vervangen worden door een dubbellaags fietsparkeersysteem. Eind november mochten we daarom nog eens 214 Optima etagerekken bij het station plaatsten.

Meer dan 1.000 nieuwe fietsplaatsen in een klein stadje in Zwitserland….het fietsen en dus het fietsparkeren zit duidelijk in de lift!!

Ingang Fietsenstalling Bahnhof Süd
Optima etagerekken in de nieuwe stalling
Ingang fietsenstalling Bahnhof Nord
Jive op het dak van de stalling
Terug naar het overzicht