Optima etagerekken bij Wien Westbahnhof

Gepubliceerd op 3 april 2014
Optima etagerekken bij Wien Westbahnhof

Nederland is allang niet meer het enige Europese land waar fietsen serieus genomen wordt. Ook in Wenen is fietsen inmiddels een integraal onderdeel van het mobiliteitsplan. Naast beleids- en planmatige aandacht speelt hier ook speciaal op fietsen gerichte marketing een grote rol bij het bevorderen van het fietsgebruik.

Zo werd 2013 uitgeroepen tot jaar van de fiets, waarbij gedurende het jaar allerlei evenementen en activiteiten met betrekking tot het fietsen in de breedste zin werden georganiseerd. Naast deze lokale initiatieven was Wenen ook het podium voor de jaarlijkse Velo-City conferentie, hét internationale evenement over het integreren van fietsen in de stadsplanning en het promoten van de fiets voor dagelijks gebruik.

Uiteraard wordt in Wenen ook gekeken naar praktische oplossingen. Zo worden er steeds meer fietspaden- en stroken aangelegd en komen er op steeds meer plaatsen kwalitatief goede fietsparkeervoorzieningen. Bij station ‘Westbahnhof’ zal in het voorjaar van 2014 een nieuwe fietsenstalling worden gebouwd met plaats voor bijna 500 fietsen. Jan Kuipers Nunspeet heeft de opdracht gekregen hiervoor de etagerekken te leveren nadat het Optima etagerek met ADFC keurmerk als beste uit de gebruikerstest kwam.

Het Optima dubbellaags fietsparkeersysteem met ADFC keurmerk heeft onder andere extra aanbindmogelijkheden waardoor de gebruiker de fiets op meerdere plaatsen vast kan zetten.
 
De etagerekken zullen medio maart worden geïnstalleerd.

Terug naar het overzicht