Nationaal en Internationaal Fietscongres 2013

Gepubliceerd op 25 november 2013
Nationaal en Internationaal Fietscongres 2013

Nationaal
Op 21 november 2013 vond het Nationaal Fietscongres 2013 plaats in Helmond. Jan Kuipers Nunspeet was ook dit jaar één van de sponsororen van het congres dat werd georganiseerd door Acquire Publishing in samenwerking met alle belangrijke fietsorganisaties in Nederland.
Het congres was al weken van tevoren uitverkocht en dat was duidelijk te zien in de volle zalen. Het bezoek van minister Schultz van Haegen en haar fietsambassadeurs groep gaf het congres extra glans.
Gedurende de rest dag kwamen verder alle belangrijkste thema’s aan bod, zoals fietsstimuleringsprojecten en –aanpak, veiligheid, ontvlechten, het fietsnetwerk, snelle fietsroutes, oplossingen voor fietsparkeren, stedenbouwkundige aspecten, de handhavingsmogelijkheden voor fietsparkeren, beleid, onderhoud versus krappe budgetten, maar ook praktisch toepasbare innovaties, zoals de fietsrotonde.

Internationaal
Het Nationaal Fietscongres 2013 werd dit jaar gecombineerd met het wetenschappelijk International Cycling Safety Congres en de Fietsberaad bijeenkomst ‘Aanpak Fietsveiligheid’ . Dit vormde samen het Internationaal Fietscongres 2013.

Terug naar het overzicht