Fietsparkeervoorzieningen voor station Enschede

Gepubliceerd op 30 januari 2017
Fietsparkeervoorzieningen voor station Enschede

In het kader van ons contract DFPS 2.0 met ProRail voorzagen wij de nieuwe stationsstalling aan de achterzijde van station Enschede van 1.000 fietsparkeerplaatsen. De nieuwe fietsenstalling is door ons uitgerust met het systeem Optima-V10 met wielgoten h.o.h. 375 mm. Dit systeem voldoet aan FietsParKeur.

Het project kende extra uitdagingen, waaronder het afschot van de vloer dat onder een helling van 4% is aangelegd. De fietsenrekken zijn schuin op het afschot geplaatst en door middel van extra stelpoten waterpas uitgelijnd. Daarnaast zijn de dubbellaagse rekken in een gebogen opstelling geplaatst. Dit is door middel van aparte secties van ca. 3,00m lengte gerealiseerd. Met een breed gangpad vanaf de entree, geeft het geheel een mooie en overzichtelijke indruk.

De fietsenrekken zijn onlangs afgemonteerd en worden binnenkort definitief aan ProRail opgeleverd.
Het stallingsgebouw is half open en half verdiept in het terrein gesitueerd en is toegankelijk vanaf de brandweerstraat. De stalling kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Enschede, welke mee heeft geïnvesteerd in deze gratis faciliteit voor de stationsreiziger.

IMG_8140
IMG_8143 kopie
Terug naar het overzicht