Fietsenoverkapping met sedumdakbedekking

Gepubliceerd op 1 juli 2014
Fietsenoverkapping met sedumdakbedekking

Wij willen graag een fietsenberging…. Deze vraag krijgen we meerdere keren per dag. Op zich is dit niets bijzonders, maar de Stichting Bejaardenzorg in Oecumenische Geest uit Delft kwam met de vraag of de fietsenberging ook kon worden voorzien van een dak met mos-sedum bedekking! Een uitdaging... en daar zijn we bij Jan Kuipers Nunspeet dol op.

Na overleg met een leverancier is gekozen voor het "Optigroen lichtgewicht" systeem. Door het gebruik van dit lichtgewicht systeem, met een gewicht van ca. 50 kg/m², waren er slechts een paar kleine aanpassingen aan de draagconstructie van de overkapping nodig en kon de prijs relatief laag blijven.
De fietsenberging is een standaard overkapping model 2200 met een afmeting van 1.200 x 366 cm. De overkapping is voorzien van een schuifdeur en uitgevoerd met wanden van 100% FSC gecertificeerd mandioqueira open latwerk.

De dakbedekking bestaat uit blanke ALUZINC damwandprofielplaten. Hierop is een bescherm- en absorptievlies gelegd met daarbovenop een drainageplaat. Vervolgens is een laag substraat aangebracht en tot slot de sedum-mos vegetatiemat. Langs de randen van het mos-sedum dak is een beveiliging tegen wegwaaien aangebracht.

De fietsenstalling is geplaatst bij Zorgcentrum De Vijverhof te Delft

Terug naar het overzicht