Etagerekken Optima 155/156 in Utrecht

Gepubliceerd op 14 mei 2014
Etagerekken Optima 155/156 in Utrecht

Het hekwerk voor de nieuwe docentenfietsenstalling bestaat uit geel gepoedercoate wandpanelen van geperforeerd plaatstaal, de bijbehorende (dubbele) draaideuren zijn gemonteerd in een stalen draagconstructie. De draagconstructie staat op prefab betonnen funderingspoeren en is bovenaan afgesteund aan de bouwkundige constructie. De engineering is door de eigen tekenkamer van Jan Kuipers Nunspeet en in nauwe samenwerking met opdrachtgever Hillen en Roosen Bouw BV uitgevoerd.

De etagerekken van het type Optima 155/156 zijn op de bouwplaats geleverd en grotendeels gemonteerd. De komende tijd zullen de werkzaamheden afgerond worden en dan is het Gerrit Rietveld College voorzien van een in het oog springende fietsenstalling met in totaal 939 fietsparkeerplaatsen.

Het Gerrit Rietveld College is een middelbare school met ongeveer 1.200 leerlingen. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van Atelier Pro en komt op de plaats van de huidige sportvelden en zal ook ruimte bieden aan sportfaciliteiten en maatschappelijk commerciële voorziening voor de buurt. De nieuwbouw is gelegen in de wijk Tuindorp aan de oostkant van Utrecht. De verhuizing van de school naar het nieuwe gebouw zal tijdens de zomervakantie plaatsvinden.

U kunt hier klikken voor de fotogalerij van het Gerrit Rietveld College met betrekking tot de voortgang van het bouwproject.

Terug naar het overzicht