Diverse werkzaamheden Middelburg

Gepubliceerd op 2 juli 2014
Diverse werkzaamheden Middelburg

Opdracht
De gemeente Middelburg gaat de fietsenstalling en de terreinverharding aan het Zusterplein vernieuwen. De fietsenstalling maakt onderdeel uit van het overkoepelende project Bike Friendly Cities, dat mede gefinancierd wordt met Europese subsidie uit het Interreg 2 Zeeën programma. Jan Kuipers Nunspeet heeft de opdracht verworven voor het opnieuw inrichten van de fietsenstalling.

Uit ons leveringsprogramma wordt een scala van producten geleverd en gemonteerd, zoals:
- dubbellaags fietsparkeerplaatsen model Optima-V7 met FietsParKeur;
- enkellaags fietsparkeerplaatsen model Jive met FietsParKeur;
- fietskluizen model Delft met puntdaken;
- bagagekluizen;
- dubbelzijdige fietsoverkapping geschikt voor dubbellaags fietsparkeren;
- enkelzijdige fietsoverkapping geschikt voor dubbellaags fietsparkeren;
- overkapping voor scooters en/of speciale fietsen;
- laadpalen voor E-fietsen.

De levering is inclusief bijkomende werken als opschonen en aanpassen van het bestaande terrein, diverse E-werkzaamheden, leveren en plaatsen van spijlenhekwerk met puntenkam, draaipoorten, bestrating uitvoeren in ‘Middelburgse mix’ en aanbrengen van stroken kunstgras. Eveneens worden de overkappingen van milieuvriendelijke LED-verlichting voorzien en aangesloten op de bestaande stroomvoorziening.

Uitvoering juni 2014
In het terrein is een hoogteverschil aanwezig van ongeveer een halve meter waarmee rekening is gehouden bij het bouwen en plaatsen van de producten. Het aanbrengen van de verharding is in 2 fasen uitgevoerd, waarbij van ‘hoog’ naar ‘laag’ is gewerkt. Bij overvloedige regenval werd op die manier voorkomen dat er water over de bouwput op het nieuwe werk zou stromen. Om de stalling tijdens de bouwwerkzaamheden in gebruik te houden is gekozen voor een fasering van de werkzaamheden. Na het plaatsen van alle te leveren elementen is als laatste het nieuwe hekwerk aangebracht.
Een rij van 10 fietsenkluizen is geïntegreerd in het spijlenhekwerk. Het hekwerk loopt boven de kluizen door. De kluisdeuren van de kluizen zijn bewust aan de straatzijde gepositioneerd. De reden hiervoor is dat de kluizen op deze wijze toegankelijk zijn zonder dat het terrein betreden behoeft te worden.

Op 23 juni is de nieuwe stalling opgeleverd aan een tevreden opdrachtgever en stallinghouder.
De linkerfoto's geven de oude situatie weer, en de rechter foto's de nieuwe situatie.

Terug naar het overzicht