Amsterdam CS krijgt 2.000 nieuwe etagerekken Optima V7

Gepubliceerd op 24 januari 2014
Amsterdam CS krijgt 2.000 nieuwe etagerekken Optima V7

De gemeente Amsterdam beschikt in het hart van de stad over 3 opvallende fietsenstallingen in de omgeving van het centraal station. Dat zijn de fietsflat (2.500 plaatsen), de fietspont (350 plaatsen) en het fietsplatform (1.100 plaatsen). Eerder leverde Jan Kuipers Nunspeet al de fietsenrekken voor de fietsflat, die aan de centrumzijde ligt.

Jan Kuipers Nunspeet heeft onlangs de opdracht ontvangen om het fietsplatform aan de noordzijde van het centraal station Amsterdam geheel opnieuw in te richten met nieuwe dubbelaagse fietsenrekken. De bestaande fietsrekken voor 1.100 plaatsen worden daarvoor verwijderd. Het betreft een nieuwe levering en montage van ongeveer 2.000 dubbellaags plaatsen van het fietsparkeerysteem type Optima V7, uitgevoerd in gepoedercoate versie. De levering van de fietsrekken maakt onderdeel uit van de meerjarige raamovereenkomst met ProRail.
Het fietsplatform is gelegen aan de westzijde van de GVB pontveren die over het IJ varen en dagelijks duizenden fietsers vervoeren naar en van het station. Het platform is geheel in het IJ gebouwd en vormt daarmee in feite een fietseiland.

Bijkomende werkzaamheden voor deze opdracht betreffen het uitbreiden van twee zijden van het platform met een extra strook van 2 meter breed. Het project kent diverse logistieke uitdagingen. Zo is een voorwaarden die de gemeente heeft gesteld, dat de stalling in gebruik moet blijven gedurende de montagewerkzaamheden. Verder mag het auto- en fietsverkeer aan de drukke rijbaan Admiraal de Ruyterkade niet worden geblokkeerd. Veel werkruimte rond het platform ontbreekt. Jan Kuipers Nunspeet heeft vorig jaar hiervoor een plan ingediend bij DIVV van Amsterdam. De dubbellaags rekken worden geproduceerd in de fabriek te Nunspeet. De planning is dat alle montagewerkzaamheden medio maart/april van dit jaar zullen plaats vinden.
Via onze website houden wij u graag op de hoogte over het vervolg en de voortgang van de werkzaamheden.

fietplatform-2
IMG_4268
Terug naar het overzicht