20 fietskluizen bij station Eitorf

Gepubliceerd op 22 december 2014
20 fietskluizen bij station Eitorf

20 fietskluizen bij station Eitorf

De Duitse stad Eitorf wil de binnenstad toegankelijker maken voor fietsers en als onderdeel hiervan zijn bij het station 20 fietskluizen geplaatst.

Eitorf is een klein stadje in Noordrijn Westfalen dat door de jaren heen zowel kuuroord als industriestad geweest is. Deze bewogen geschiedenis is nog duidelijk terug te vinden in het uiterlijk van de stad. De onsamenhangende infrastructuur en het rommelig stationsgebied bieden weinig mogelijkheden tot recreatie en zijn voor wandelaars en fietsers nauwelijks toegankelijk.

Met het project ‘Sprung an der Sieg“ wil de gemeente de openbare ruimtes rondom de rivier de Sieg opnieuw inrichten en de natuur terug naar de stad brengen. Fiets- en wandelpaden, groene stroken en een skate park moeten de stad weer leefbaar maken.

Om het station aantrekkelijker te maken voor fietsers heeft Jan Kuipers Nunspeet onlangs 20 fietskluizen geplaatst. Deze kluizen zijn uitgevoerd in de huiskleuren van de Deutsche Bahn en zijn allemaal voorzien van een oplaadpunt voor e-bikes.

Kluizen bij station Eitorf
Kluizen Sprung an die Sieg
Terug naar het overzicht