Hoogwaardig en veelzijdig

Stadshaltes Dordrecht

Wachtvoorziening Johan de Wittstraat en Spuiboulevard

Dit project bestaat uit 2 stadshaltes van elk 61 m lang, 3,1 m breed en 3,7 m hoog. De haltes zijn opgebouwd uit stalen portalen, een eindportaal met lichtmast, wanden van geprofileerd plaatstaal, hardglazen panelen, stalen schoprand, eikenhouten zitbanken en getoogde aluminium dakbeplating. De fundatie bestaat uit stalen buispalen. Het project is gefabriceerd, geconserveerd, geleverd en ter plaatse gemonteerd door Jan Kuipers Nunspeet. Het ontwerp is van MTD Landschaps­architecten ‘s Hertogenbosch.

Technische informatie

Constructie

  • Eindportalen van stalen buis
  • Staanders van gezet plaatstaal
  • Liggers en gordingen van stalen koker
  • Staal thermisch verzinkt NEN-EN-ISO1461
  • Getoogde aluminium dakplaten, dikte 1 mm

Stalen wanden

  • Afmetingen ca. 6 x 3 m (l x h), breedte variërend van 0,5 tot 1 m
  • Bekleding van geprofileerd plaatstaal, dikte 6 mm
  • Voorzien van een afsluitbare stalen deur die toegang geeft tot de technische ruimte die zich in de wand bevindt
  • Aan de voorzijde eikenhouten handregels met de brailletekst “centrum”
  • Opschrift “centrum” is uitgevoerd in thermisch verzinkte stalen letters bevestigd met afstandhouders
  • Informatiekasten van aluminium

Beglazing

  • Achterwand van helder hardglas, dikte 10 mm, aan drie zijden ingeklemd tussen de staanders
  • Glazen panelen ca. 1,90 x 2,50 m

Banken

  • Stalen consoles, thermisch verzinkt, NEN-EN-1461, bevestigd aan de staanders
  • Zitting en rugleuning van Amerikaans wit eiken
  • Houten delen geïmpregneerd met olie en afgewerkt met jachtlak

Aanvullende informatie