Hoogwaardig en veelzijdig

Renovatie Zeewolde

Revitalisering van het jongerencentrum de ‘Backstage’, kluunpad 2 Zeewolde. Een ingrijpende interne en externe verbouwing van een apart vormgegeven gebouw. De renovatie naar een ontwerp van BDG Architecten in opdracht van de gemeente. Aanbesteed en uitgevoerd in 2005.

Technische informatie

Projectomschrijving

Het betonnen casco van het gebouw, met zijn schuin uit het maaiveld op- komende dakconstructie en gevels, is als basis gehandhaafd. De gebouwgevels zijn van een nieuw modern jasje voorzien, de borstwering is aangepast en nieuw leuningwerk is geleverd en gemonteerd. Inpandig hebben er allerlei sloop- werkzaamheden plaatsgevonden en zijn nieuwe ruimtes gerealiseerd.

Buitengevels algemeen

De gehele bekleding van de bestaande gevels, met tegelwerk op isolatie is op grondige wijze gesloopt en verwijderd. De beton met lijmresten e.d. is geheel gebouchardeerd.
Op de ruwgemaakte betonnen ondergrond is met speciale lijm een renovatie- systeem aangebracht, bestaande uit harde isolatieplaten en een stucwerksysteem met een STO kunstharsgebonden sierpleister.

Strekmetaal

Op voorafgaand aan het stucwerk in de beton aangeboorde stalen steunen, is een fraaie en duurzame metalen bekleding gemonteerd. De bekleding uitgevoerd in stalen frames, voorzien van strekmetaal. Het geheel thermisch verzinkt. Ook de borstwering is bekleed met vooraf op maatgemaakte modules in strekmetaal.

Ramen en deuren

Eveneens zijn er diverse nieuwe ramen en deuren met kozijnen in de gevels aangebracht. De raamkozijnen bezet met helder isolatieglas en deels met colorbel panelen.

Interne verbouwing

De inpandige werkzaamheden moesten worden afgestemd met de installatie- aannemer, die gedurende de verbouwing opdracht had om de installatie te vernieuwen.
Ten behoeve van een nieuwe dragende vloer voor de technische ruimte, is een staalconstructie geleverd en gemonteerd die op het betonnen casco is afgesteund. Twee grote luchtbehandelingskasten zijn door het installatiebedrijf op deze vloer geplaatst.
In totaal is er een technische ruimte bijgekomen, een nieuwe stookruimte, een meterkast, bergruimte en een kantoor dat gebouwd is op een zwevende vloer boven de biljarttafel. Alle ruimtes met timmerwerk inbegrepen en voorzien van ramen en deuren volgens ontwerp.

Maatwerk

De revitalisering van het jongerencentrum is een project geweest, waarin maatwerk belangrijk was. Maatwerk, zowel in de geometrische zin als in de zin van het aandragen van oplossingen. Verder sluiten revitalisatie projecten goed aan bij onze bedrijfsvisie van duurzaam ondernemen.Al met al een project waarbij de verschillende eigen productiefaciliteiten van Jan Kuipers Nunspeet integraal konden worden ingezet. Denk hierbij ondermeer aan onze staal,- hout- en aluminiumafdeling, maar ook aan onze allround monteurs in de buitendienst.